Πλούτωνας Σκορπιός Πλανήτης

Ο Πλούτωνας αποτελεί τον τελευταίο πλανήτη, ο οποίος αναγνωρίζεται από την αστρολογία. Σηματοδοτεί το τέλος, τον θάνατο, την μεταμόρφωση και το ανεξερεύνητο. Ο χαρακτήρας του έχει βάθος, είναι ενδοσκοπικός, μυστήριος, αινιγματικός κι επιφέρει δραματικές αλλαγές στην ζωή, μιλώντας τόσο για την ατομικότητα μίας προσωπικότητας ή μίας ύπαρξης γενικότερα, όσο και για την συλλογικότητα. Στον ανθρώπινο οργανισμό θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι, αποτελεί κατά κάποιον τρόπο την συνείδηση μας, επιτρέποντας μας να κρίνουμε και να αναγνωρίζουμε τι είναι τοξικό και βλαβερό, και τι χρήσιμο και ωφέλιμο. Η λειτουργία του μοτίβου του είναι απλή, αλλά το μάθημά του αρκετά πιο περίπλοκο και προσωπικό. Εστιάζει την προσοχή μας στο παρελθόν, καθώς και σε οτιδήποτε συνέβη μέσα σε αυτό, προκειμένου να απεγκλωβιστούμε από απωθημένα, προκαταλήψεις, αναμνήσεις, φόβους ή ενοχές και να προχωρήσουμε σε μία επανεξέταση της προσωπικής μας αξίας ή των πεποιθήσεων μας. Εκτός όμως, από την δυναμικότητα και την ενεργητικότητα, συμβολίζει και την μεταμορφωτική, εμβαθυντική δύναμη της σεξουαλικότητας και του σεξ, προσφέροντας εκείνη την μοναδική εμπειρία της λεπτής, διαχωριστικής γραμμής μεταξύ της πραγματικότητας και αγνώστου. Ας ξεκινήσουμε το ταξίδι μας λοιπόν, παρέα με τον πιο παρεξηγημένο, ανατρεπτικό, εσωτερικό και πιο δυναμικά μεταμορφωτικό πλανήτη που υπάρχει στο ηλιακό μας σύστημα!

 

♦Σας έχουμε ευχάριστα νέα! Η πρώτη έκδοση της αστρολογικής μας υπηρεσίας για προσωπικές, δωρεάν, ημερήσιες προβλέψεις είναι έτοιμη. Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ σε αυτό το link:astrolucis.gr.

♦Παράλληλα, σας έχουμε ετοιμάσει τις αστρολογικές σας προβλέψεις για το 2018. Ανακαλύψτε τις πατώντας εδώ!

 

 

Πλούτωνας στον Τοξότη

Ο Πλούτωνας από το ζώδιο του Τοξότη σηματοδοτεί την μελέτη, την φιλοσοφία, την έρευνα και την εξερεύνηση. Στον κάτοχο της θέσης προσδίδει έμφυτη περιέργεια, ροπή προς την έντονη αμφισβήτηση των πραγμάτων και των ιδεών, καθώς και μία τάση προς τον φανατισμό. Ο φανατισμός και η έντονη – με την αρνητική μορφή – αφοσίωση αποτελούν μερικά από τα χαρακτηριστικά όπου ο άνθρωπος θα χρειαστεί να περιορίσει συνειδητά κατά την διάρκεια της ζωής του. Δεν το έλκει οτιδήποτε πλασματικό, εφήμερο, επιφανειακό ή βραχυπρόθεσμο. Θέτει τους στόχους του για το μέλλον και αποβλέπει μονάχα σε αυτό, πάντοτε με βάθρο το παρόν, ενώ αφήνει το παρελθόν κλεισμένο σε ένα μικρό ντουλάπι του υποσυνείδητου. Ως προσωπικότητα είναι ένα άτομο ειλικρινές, μεταδοτικό, θετικό κι αρκετά φιλικό, αρκετές φορές όμως, τείνουν να το παρεξηγούν λόγω της διαχυτικότητας και της εκφραστικότητας του. Βοηθητικοί παράγοντες που ενισχύουν την τροφή της νοητικής του διεργασίας είναι ο διαλογισμός, η φιλοσοφία, η κατεύθυνση στην καρδιά των γεγονότων/καταστάσεων/φαινομένων με αποφασιστικότητα και σταθερότητα, η εσωτερική αρμονία και ισορροπία, καθώς και η διαδικασία της προσευχής. Πέρα όμως από τις πνευματικές και νοητικές ανησυχίες του, αναζητάει βιωματικές εμπειρίες μέσω της περιπέτειας και της δράσης. Συνήθως, η γυμναστική άσκηση τόσο του σώματος, όσο και του μυαλού είναι η καλύτερη οδός για να φτάσει στην μέγιστη ευδαιμονία. Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην παρορμητικότητα, στον ενθουσιασμό και στον ιδεολογικό φανατισμό, διότι άπαξ και πέσει στην παγίδα τους, ο άνθρωπος αυτός έχει δυναμιτίσει την πορεία του.

 

Πλούτωνας στον Αιγόκερω

Ο Πλούτωνας από το ζώδιο του Αιγόκερω σηματοδοτεί το σύστημα, την κοινωνία, την ισχυρή οικονομική, κοινωνική ή επαγγελματική θέση. Στον κάτοχο της θέσης προσδίδει μετρημένη και μεθοδική προσωπικότητα, αγάπη για την εργασία και την καριέρα, επαγγελματισμό και αφοσίωση για εκπλήρωση οικονομικών στόχων ολοένα και μεγαλύτερων από τον τελευταίο, σαν το αγριοκάτσικο που σκαρφαλώνει στις πιο ψηλές βουνοκορφές. Την συγκεκριμένη ιδιοτροπία και φιλοσοφία που ακολουθεί για τις οικονομικές ή τις επαγγελματικές επιθυμίες του τις ακολουθεί αυστηρώς και κατά γράμμα στα ζητήματα που προκύπτουν στις διαπροσωπικές του σχέσεις. Είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο διατηρεί τον έλεγχο, λειτουργώντας ως ο επόπτης των κινήσεων και των εκφράσεων των άλλων ανθρώπων. Δεν πρόκειται για κάποιου είδους μανία ή βίτσιο, αλλά αποτελεί μία απόρροια από την εσωτερική του ανασφάλεια για να εκπληρώσει τους στόχους του χωρίς να του ξεφύγει η παραμικρή λεπτομέρεια. Ως άνθρωπος, ο κάτοχος του Πλούτωνα στον Αιγόκερω είναι πρακτικός, σταθερός, ήρεμος, παραγωγικός, επαγγελματίας, ενώ γενικότερα κατέχει ιδιαίτερες ικανότητες ηγεσίας. Πιστεύει στην παράδοση, στο σύστημα και στους κανόνες. Δημιουργεί από την αρχή και από το τίποτα, φτάνοντας πολλές φορές να χτίζει αυτοκρατορίες. Το στοιχείο που θα χρειαστεί έντονη προσοχή σε αυτό το σημείο, θα είναι να μειώσει την διαδικασία του ελέγχου και της μονομέρειας προκειμένου να αφουγκραστεί κι άλλες δονήσεις κι ενέργειες πέρα από τις δικές του.

 

Πλούτωνας στον Υδροχόο

Ο Πλούτωνας από το ζώδιο του Υδροχόου σηματοδοτεί την εσωτερική μεταμόρφωση μέσω της επανάστασης και της απόλυτα ηλεκτρικής, ενεργειακής αντίδρασης. Ο κάτοχος της θέσης θα αποκτήσει κατά την πάροδο της ζωής του εναλλακτικά και δραστήρια εμβαθυντικά βιώματα, τα οποία θα καθορίσουν τόσο την ποιότητα του πνεύματος του, όσο και την αυθεντικότητα των υψηλών ιδανικών του. Βοηθητικοί παράγοντες για την κοινωνικοποίηση του είναι η συμμετοχή σε μεγάλες ομάδες, σε συλλόγους ή σε κοινότητες με κοινό σκοπό. Αναζητάει την αλήθεια και την ουσία σε κάθε συναναστροφή. Διαβάζει μέσα από τις γραμμές. Φέρνει δραματικές αλλαγές, τόσο στην προσωπική του ζωή, όσο και στις προτεραιότητες των άλλων ανθρώπων. Παράλληλα, έχει την δυνατότητα να πείσει και τον πιο δύσκολο ή αμετανόητο ακροατή. Εκείνο που χρειάζεται προσοχή παρόλα αυτά, είναι στον βαθμό με τον οποίο τείνει να απομονώνεται από τον περίγυρο του. Του αρέσει καθώς του προσφέρει ηρεμία και χρόνο για περισυλλογή, αλλά αυτό αρκετά εύκολα μπορεί να το εκτοπίσει από την πορεία του επιφέροντας δυσαρμονικές απόρροιες. Είναι διαισθητικό και διορατικό.

 

Πλούτωνας στους Ιχθύες

Ο Πλούτωνας από το ζώδιο των Ιχθύων σηματοδοτεί την ατομική και την συλλογική πνευματικότητα, την θρησκεία, την θεραπεία, τον οικουμενισμό, την μεταφυσική και την φιλανθρωπία, ο άνθρωπος γίνεται το κέντρο ως ύπαρξη κι ως ψυχή, όχι μόνο ως υλικό σώμα. Στον κάτοχο της θέσης προσφέρει διάφορες μεταφυσικές ικανότητες όπως είναι η διόραση, η διακοή, η διαίσθηση και ούτω καθεξής. Βιώνει την πραγματικότητα μέσα από την χρήση ροζ γυαλιών σε έναν κόσμο δομημένο μόνο στο μυαλό του. Δύναται να αποκτήσει την γείωση μέσα από την καλλιτεχνική ή την δημιουργική έκφραση προκειμένου να αποτυπώσει το μήνυμα που βλέπει στο κεφάλι του σε υλικό και πρακτικό επίπεδο. Παράλληλα, το συγκεκριμένο στοιχείο το ενισχύει η γιόγκα και ο διαλογισμός. Σε πιο προσωπικό επίπεδο, εκείνο που χρειάζεται να πραγματώσει είναι η απόκτηση μίας σταθερά ρευστής κατεύθυνσης, διότι η στασιμότητα θα το αφυδατώσει και θα το στεγνώσει ψυχικά. Βλέπει την πλήρη εικόνα, δηλαδή, παρατηρεί το δάσος κι όχι το δέντρο. Καλό είναι να απέχει από εθιστικές επιλογές και να εντρυφήσει σε πράγματα που του προσφέρουν σταθερή, μακροχρόνια γαλήνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *