Ωροσκόπος Αστρολογία Ζώδια

Ο Ωροσκόπος σηματοδοτεί την περσόνα που υιοθετεί ο άνθρωπος στις καθημερινές του αλληλεπιδράσεις, η οποία ποικίλει σε ποιότητα και διευρύνσεις ανάλογα με το ζώδιο. Τι είναι όμως ο Ωροσκόπος; Πρωτίστως, δεν πρόκειται για κάποιο αστρικό ή φυσικό σώμα ή για έναν πλανήτη. Είναι το ζώδιο το οποίο ανατέλλει την στιγμή της γέννησης μας , δηλαδή, ακριβώς την στιγμή εκείνη που θα πραγματοποιήσουμε την πρώτη μας αναπνοή στον κόσμο της Γης. Ο Ωροσκόπος προκύπτει μέσα από μαθηματικούς υπολογισμούς, από την χρονολογία, τον τόπο και την ακριβή ώρα γέννησης. Γενικά, δείχνει τον τρόπο που επιλέγει ένας άνθρωπος να εκφράζεται, ουσιαστικά, τον χαρακτήρα του. Παράλληλα φανερώνει την εξωτερική εμφάνιση του ατόμου, καθώς και την πρώτη εντύπωση που εκδηλώνει στους άλλους (γι΄αυτό είναι και το πιο σημαντικό στοιχείο μετά τον Ήλιο και την Σελήνη). Η κατεύθυνση της ενέργειας του Ωροσκόπου είναι αυτή που θα βοηθήσει τον άνθρωπο να υλοποιήσει τις επιθυμίες, τις προσδοκίες και τις ανάγκες του. Εδώ φαίνονται τα ταλέντα και οι δυνατότητες του.

 

Ωροσκόπος στον Κριό

Κριός ΆρηςΚυβερνήτης του ωροσκοπίου – δηλαδή του αστρολογικού χάρτη – είναι ο Άρης. Έχει βασικό λειτουργικό ρόλο στην δράση του ατόμου τόσο από την θέση του σε ζώδιο, όσο και από την τοποθέτησή του σε οίκο.

Με τον Ωροσκόπο στο ζώδιο του Κριού, το άτομο διαθέτει μία ενεργητική, άμεση και αρκετές φορές απόλυτη προσέγγιση στις καθημερινές του αλληλεπιδράσεις. Αντιμετωπίζει τις περισσότερες καταστάσεις ή τα φαινόμενα ως προκλήσεις, προκειμένου να αποκτήσει εμπειρία, να αναδείξει την αποφασιστικότητα και την αυτοπεποίθησή του, καθώς και να αποδείξει ότι είναι ένας ικανός ηγέτης. Τα δυνατά του σημεία είναι η φαντασία, ο δυναμισμός και η επιμονή του. Τα λιγότερο δυνατά κι εκείνα τα οποία χρειάζεται να λαξεύσει για να αποκτήσει ομαλότητα και σταθερότητα στην πρόοδο του είναι ο ενθουσιασμός, ο γρήγορος κορεσμός, η ανυπομονησία και το υπερβολικό θάρρος που πολλές φορές μεταμορφώνεται σε θράσος. Αναγνωρίζει τι επιθυμεί και πότε θέλει να το κινητοποιήσει για να το αποκτήσει, είτε πρόκειται για κάποιον υλικό στόχο, είτε για φλερτ ή έρωτα. Αυτό που το ενεργοποιεί για να δρομολογήσει τις προσωπικές του επιθυμίες είναι η ακόρεστη επιθυμία του για διαρκή κίνηση κι εξέλιξη. Η μονιμότητα και η παθητική στάση το αφυδατώνουν νοητικά, συναισθηματικά και πνευματικά.

 

Ωροσκόπος στον Ταύρο

Ταύρος ΑφροδίτηΚυβερνήτης του ωροσκοπίου – δηλαδή του αστρολογικού χάρτη – είναι η Αφροδίτη. Έχει βασικό λειτουργικό ρόλο στην δράση του ατόμου τόσο από την θέση του σε ζώδιο, όσο και από την τοποθέτησή του σε οίκο.

Με τον Ωροσκόπο στο ζώδιο του Ταύρου, το άτομο διαθέτει μία σταθερή, ήρεμη ενεργητικότητα και αρκετές φορές επιλέγει την αργή, αλλά μεθοδική προσέγγιση στις καθημερινές του αλληλεπιδράσεις. Ως προσωπικότητα είναι προσεκτικό, επιφυλακτικό και ακολουθεί ένα σύστημα βημάτων προκειμένου να πετύχει τους σκοπούς του, ποτέ δεν λειτουργεί δίχως να γνωρίζει το επόμενο βήμα που θα χρειαστεί να δρομολογήσει. Τα δυνατά του σημεία είναι η επιμονή, η υπομονή και η σταθερότητα στις σκέψεις και στα συναισθήματα του. Τα λιγότερο δυνατά κι εκείνα τα οποία χρειάζεται να λαξεύσει για να αποκτήσει ομαλότητα και να σημειώσει εξέλιξη στην πρόοδο του είναι η ξεροκεφαλιά, η άλογη επιμονή ή ο κλειστός ορίζοντας, η παθητικότητα και η δίχως όρια λαιμαργία κάθε μορφής. Τόσο στις διαπροσωπικές του σχέσεις, όσο και στις επαγγελματικές διακρίνεται για την σταθερότητα και την αυθεντικότητα των συναισθημάτων και της συμπεριφοράς του, στοιχείο που καθιστά το άτομο ως έναν ιδιαίτερα σημαίνοντα άνθρωπο. Χρειάζεται να μετριαστεί το πείσμα και να οργανωθεί η νευρικότητα και ο θυμός μέσα από παραγωγικές διεργασίες. Την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση θα την βρει σε κάτι μακροπρόθεσμο και πνευματικό, όχι σε κάτι σποραδικό και βραχυπρόθεσμα ηδονικό.

 

Ωροσκόπος στους Διδύμους

Δίδυμοι ΕρμήςΚυβερνήτης του ωροσκοπίου – δηλαδή του αστρολογικού χάρτη – είναι ο Ερμής. Έχει βασικό λειτουργικό ρόλο στην δράση του ατόμου τόσο από την θέση του σε ζώδιο, όσο και από την τοποθέτησή του σε οίκου.

Με τον Ωροσκόπο στο ζώδιο των Διδύμων, το άτομο διαθέτει μία έμφυτη περιέργεια για την ζωή, καθώς και για οτιδήποτε την περιβάλλει. Ως χαρακτήρας είναι επικοινωνιακό, εκφραστικό, αμφισβητεί τα πάντα και το ενδιαφέρει να ανακαλύπτει ή να μαθαίνει το καθετί. Πραγματοποιεί την συγκεκριμένη διαδικασία προκειμένου να αποκτήσει οικειότητα τόσο με τις λεπτομέρειες που απαρτίζουν το περιβάλλον που το περιστοιχίζει, όσο και για τους ανθρώπους που απαρτίζουν αυτό το περιβάλλον. Τα δυνατά του σημεία είναι η ευγλωττία, η δύναμη της σκέψης, της κρίσης και της γνώσης. Τα λιγότερο δυνατά κι εκείνα τα οποία χρειάζεται να λαξεύσει για να αποκτήσει ομαλότητα και σταθερότητα στην πρόοδο του είναι η αμέλεια, ο γρήγορος κορεσμός, η ραθυμία και η ψυχρή εγκεφαλική σύνδεση που συνεπάγεται την απώλεια συναισθημάτων. Εκτιμάει την ελευθερία και όταν του προσφέρεται χώρος για να κινείται δίχως περιορισμούς, τόσο στο διαπροσωπικό του περιβάλλον, όσο και στον επαγγελματικό. Ο εγκλεισμός και η απουσία νοητικών ή πνευματικών ερεθισμάτων θα το αποβλάκώσει, χρειάζεται κίνηση και διαρκή έμπνευση, βρίσκει τη ευδαιμονία στη γνώση και στον λόγο.

 

Ωροσκόπος στον Καρκίνο

Καρκίνος ΣελήνηΚυβερνήτης του ωροσκοπίου – δηλαδή του αστρολογικού χάρτη – είναι η Σελήνη. Έχει βασικό λειτουργικό ρόλο στην δράση του ατόμου τόσο από την θέση του σε ζώδιο, όσο και από την τοποθέτησή του σε οίκο.

Με τον Ωροσκόπο στο ζώδιο του Καρκίνου, το άτομο διαθέτει έντονη ενσυναίθηση κι εμπάθεια, στοιχείο που το καθιστά ιδιαίτερα ευαίσθητο στις αρνητικές και στις τοξικές αλληλεπιδράσεις ενεργειών. Η έντονη ευαισθησία του απέναντι στις λεπτομέρειες των φαινομένων και στη σύναψη διαπροσωπικών σχέσεων το κάνει από την μία ιδανικό συνεργάτη ή σύντροφο διότι διαβάζει ανάμεσα στις γραμμές κι από την άλλη, απορροφάται από την γκρίνια και την μιζέρια όταν το άλλο μέλος της σχέσης δεν αντιλαμβάνεται τις καταστάσεις όπως τις αισθάνεται το ίδιο. Αυτό είναι και το λιγότερο αδύνατο σημείο που χρειάζεται να λαξεύσει προκειμένου να αποκτήσει σταθερή ηρεμία και αρμονία. Τα δυνατά του σημεία είναι η έντονη φαντασία του, η τρυφερότητα, η ασφάλεια, η εμπιστοσύνη και η περιποίηση.  Εάν αναπτύξει την ικανότητα του να προσφέρει ανακούφιση και συναισθηματική αγαλλίαση στους ανθρώπους μέσα από τις πράξεις του, τότε θα εξελίξει και ένα ακόμη χαρακτηριστικό, αυτό της ευσυνείδησης. Στον συναισθηματικό τομέα αφιερώνει κάθε κομμάτι της υπόστασης του, ενώ ποτέ μα ποτέ δεν θα ξεχάσει πως τον έκανε ο άλλος να αισθανθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *