Ωροσκόπος Αστρολογία Ζώδια

Το μεσουράνημα(medium coeli ή MC) στον γενέθλιο αστρολογικό χάρτη αποτελεί το φωτεινότερο και το υψηλότερο σημείο του κύκλου, το μέσο του παραδείσου(midheaven). Πρόκειται ουσιαστικά για τον δέκατο οίκο, το Ζενίθ του χάρτη, το απόγειο της ζωής και της ενέργειας. Εδώ, ανάλογα με το ζώδιο που καταλαμβάνει τον θρόνο της συγκεκριμένης οικοθεσίας ανακαλύπτονται οι ροπές του ανθρώπου απέναντι σε κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό του, όπως ένα σύστημα ή μία κοινωνία. Παράλληλα, μπορεί να προβλεφθεί η επαγγελματική και η κοινωνική του σταδιοδρομία, καθώς ο 10ος οίκος δύναται να σηματοδοτήσει το ουσιώδες “κάλεσμα” του ανθρώπου. Μιλώντας για το “κάλεσμα” εννοούμε το πεπρωμένο, την εσωτερική τάση που εκδηλώνεται. Μία εγγενής κλίση ή ένα έμφυτο χαρακτηριστικό. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το Μεσουράνημα σαν έννοια πατώντας στον ακόλουθο σύνδεσμο: Δέκατος Οίκος – Μεσουράνημα – Ζενίθ – Νότος.

 

♦Σας έχουμε ευχάριστα νέα! Η πρώτη έκδοση της αστρολογικής μας υπηρεσίας για προσωπικές, δωρεάν, ημερήσιες προβλέψεις είναι έτοιμη. Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ σε αυτό το link:astrolucis.gr.

♦Παράλληλα, σας έχουμε ετοιμάσει τις αστρολογικές σας προβλέψεις για το 2018. Ανακαλύψτε τις πατώντας εδώ!

 

 

Μεσουράνημα(10ος Οίκος) στον Λέοντα

Λέων ΉλιοςΟ κάτοχος του Μεσουρανήματος στον Λέοντα είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος διαθέτει έμφυτα ηγετικά ταλέντα και δυναμική γοητεία. Από την νεανική του ηλικία ακόμη μαθαίνει για την έννοια της μοναχικότητας, κι ότι παρόλο που αποτελεί μέλος ενός κοινωνικού συνόλου θα σημειώνει πρόοδο με δείκτη την πρωτοβουλία και τις ατομικές του δυνάμεις. Ικανοποιείται με το αναλαμβάνει ευθύνες, καθώς και να εξάγει ασφαλή και σταθερά αποτελέσματα. Ο πιο βασικός τομέας στον οποίο βρίσκουν άμεση εφαρμογή τα στοιχεία της προσωπικότητας του είναι ο επαγγελματικός. Με την πάροδο του χρόνου διατηρεί την πρόοδο του σταθερή κι αγγίζει την επιτυχία μέσα από την αποφασιστικότητα και την ενεργητικότητα του. Το κλειδί όμως, για την επίτευξη της εσωτερικής αρμονίας και της συναισθηματικής ισορροπίας έγκειται στο ότι χρειάζεται να λειτουργεί προσεκτικά όταν διοικεί, καθώς διαθέτει ροπές υπερβολής οι οποίες δύναται να το οδηγήσουν στην χειραγώγηση με άμεση επίπτωση να το εκτοπίσουν από την πορεία του. Διαβάστε για το πρώτο μέρος του άρθρου στον ακόλουθο σύνδεσμο: Μεσουράνημα στα Ζώδια – Μέρος Α.

 

Μεσουράνημα(10ος Οίκος) στην Παρθένο

Παρθένος ΕρμήςΟ κάτοχος με το Μεσουράνημα στην Παρθένο είναι ένας άνθρωπος ο οποίος, διαθέτει έμφυτη γλυκύτητα στον χαρακτήρα του, ηρεμία και αγνότητα, ιδίως στον τρόπο που σκέφτεται. Κατέχει όμως, παράλληλα και μία αδυναμία η οποία αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα του. Πρόκειται για το γεγονός ότι είναι εξαιρετικά ευαίσθητο κι επιλέγει τον συναισθηματισμό έναντι της λογικής, κάτι το οποίο πολλές φορές λειτουργεί εις βάρος του. Η έλλειψη πρακτικότητας μπορεί μεν να προωθεί την φαντασία του και τις καλλιτεχνικές του κλίσεις, από την άλλη δε, δυναμιτίζει την πρόοδο του και κυρίως την κοινωνική σε συνάρτηση με την επαγγελματική. Χρειάζεται να επιμείνει στο να κατευθύνει τον εαυτό του να αποτελέσει ένα ενεργό μέλος στην αγορά εργασίας προκειμένου να μάθει να ελέγχει τις δυνατότητες του, καθώς και τα όρια του. Εν τέλει, μαθαίνοντας να προγραμματίζει τον εαυτό του μέσα από την οργάνωση και την αφοσίωση θα αναγνωρίσει και τις ποιότητες που δομούν και διατηρούν μία σημαντική σχέση. Διαβάστε για το πρώτο μέρος του άρθρου στον ακόλουθο σύνδεσμο: Μεσουράνημα στα Ζώδια – Μέρος Α.

 

Μεσουράνημα(10ος Οίκος) στον Ζυγό

Ζυγός ΑφροδίτηΟ άνθρωπος που κατέχει το Μεσουράνημα του στον Ζυγό στα παιδικά του χρόνια αποτέλεσε το έντονα εκφραστικό ή αντιδραστικό παιδί το οποίο δεν διέθετε την ανάλογη υπομονή για να το κατευθύνουν/εκπαιδεύσουν οι ενήλικες. Μεγαλώνοντας, επιδιώκει να γίνεται ένας μικρός εξερευνητής και κατακτητής, ιδίως σε επαγγελματικό επίπεδο. Η διαφορετικότητα και η πρωτοτυπία είναι τα καύσιμα του για να δραστηριοποιείται κάθε μέρα, διαφορετικά αισθάνεται εύκολο κορεσμό και αφήνει συμβάντα ή σχέσεις ημιτελείς. Εσωτερικά, βιώνει ένα ρόλερ κόστερ συναισθημάτων και σκέψεων. Κάτι που αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα του και χρειάζεται να μάθει να την ελέγχει είναι ο απύθμενος εγωισμός του. Παράλληλα, οφείλει να αναπτύξει την οργάνωση και την αρμονία της ισορροπίας στις καθημερινές του συναναστροφές. Έτσι, βήμα προς βήμα θα εμβαθύνει σε έννοιες όπως είναι η εμπιστοσύνη, η τρυφερότητα και η αγάπη μέσω της ηρεμίας. Διαβάστε για το πρώτο μέρος του άρθρου στον ακόλουθο σύνδεσμο: Μεσουράνημα στα Ζώδια – Μέρος Α.

 

Μεσουράνημα(10ος Οίκος) στον Σκορπιό

Σκορπιός Πλούτωνας ΆρηςΟ κάτοχος του Μεσουρανήματος στον Σκορπιό είναι ένας άνθρωπος εξαιρετικά δυναμικός και μαγνητικός με έντονες ροπές χειραγώγησης του πλησίον του, κάτι το οποίο δεν είναι εμφανές εξαρχής λόγω της γοητείας που ασκεί. Όσον αφορά την παιδική του ηλικία ήταν ένα εύκολο και ήσυχο παιδί που προτιμούσε την αρμονία, την ευδαιμονία και την σταθερότητα στο πρόγραμμα του. Αυτό είναι ένα στοιχείο το οποίο κατά την ενηλικίωση του – εάν δεν το έχει διαπιστώσει ήδη – το έχει χάσει. Περισσότερο από τον καθένα που γνωρίζει πρόκειται να βιώσει φαινόμενα και σχέσεις που θα το οδηγούν συχνά στην ανασφάλεια και στις περίπλοκες αλλαγές. Το κλειδί για την διαχείριση της προσωπικότητας του δεν είναι η χειραγώγηση των ανθρώπων, αλλά ο επιτακτικός έλεγχος του φόβου, των απωθημένων και των ενοχών που καταπιέζει μέσα του. Μόλις αντιληφθεί την αίσθηση της δυναμικότητας του ότι έχει ξεπεράσει τα όρια του εαυτού του, πρόκειται να αντικρίσει τις τρομακτικές αλλά ουσιώδεις διαστάσεις της ελευθερίας που του παρέχει το πνεύμα του με μέσο κι όχι δέσμιο, το σώμα του. Διαβάστε για το πρώτο μέρος του άρθρου στον ακόλουθο σύνδεσμο: Μεσουράνημα στα Ζώδια – Μέρος Α.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *