Κορυφή Άνθρωπος

Το μεσουράνημα(medium coeli ή MC) στον γενέθλιο αστρολογικό χάρτη αποτελεί το φωτεινότερο και το υψηλότερο σημείο του κύκλου, το μέσο του παραδείσου(midheaven). Πρόκειται ουσιαστικά για τον δέκατο οίκο, το Ζενίθ του χάρτη, το απόγειο της ζωής και της ενέργειας. Εδώ, ανάλογα με το ζώδιο που καταλαμβάνει τον θρόνο της συγκεκριμένης οικοθεσίας ανακαλύπτονται οι ροπές του ανθρώπου απέναντι σε κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό του, όπως ένα σύστημα ή μία κοινωνία. Παράλληλα, μπορεί να προβλεφθεί η επαγγελματική και η κοινωνική του σταδιοδρομία, καθώς ο 10ος οίκος δύναται να σηματοδοτήσει το ουσιώδες “κάλεσμα” του ανθρώπου. Μιλώντας για το “κάλεσμα” εννοούμε το πεπρωμένο, την εσωτερική τάση που εκδηλώνεται. Μία εγγενής κλίση ή ένα έμφυτο χαρακτηριστικό. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το Μεσουράνημα σαν έννοια πατώντας στον ακόλουθο σύνδεσμο: Δέκατος Οίκος – Μεσουράνημα – Ζενίθ – Νότος.

 

♦Σας έχουμε ευχάριστα νέα! Η πρώτη έκδοση της αστρολογικής μας υπηρεσίας για προσωπικές, δωρεάν, ημερήσιες προβλέψεις είναι έτοιμη. Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ σε αυτό το link:astrolucis.gr.

♦Παράλληλα, σας έχουμε ετοιμάσει τις αστρολογικές σας προβλέψεις για το 2018. Ανακαλύψτε τις πατώντας εδώ!

 

 

Μεσουράνημα(10ος Οίκος) στον Τοξότη

Τοξότης ΔίαςΟ κάτοχος του Μεσουρανήματος στον Τοξότη είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος διαθέτει έντονη δημιουργικότητα κι έμφυτη κλίση πολλαπλών δυνατοτήτων. Από την νεανική του ηλικία μέχρι και την ενήλικη ζωή του, οφείλει να μαθαίνει να ασκεί και να υπερασπίζεται τις έννοιες της αλήθειας και της λογικής. Όταν χάνει τον ειρμό και τον ρεαλισμό ή όταν επιδίδεται σε δικαιολογίες και ψέμματα, τότε ο κόσμος του τείνει να αυτοκαταστρέφεται, βήμα προς βήμα. Τόσο σε διαπροσωπικό επίπεδο, όσο και σε επαγγελματικό θα αντιμετωπίσει αρκετές δυσκολίες και καθυστερήσεις λόγω της αναποφασιστικότητας του, αλλά και το ότι πολύ πιθανόν να έχει έλλειψη στόχων, επιλογών ή κατεύθυνσης. Χρειάζεται να αναπτύξει την πρωτοβουλία του, αλλά και να διαλέξει έναν δρόμο που του αρμόζει από το να αναλώνεται σε ποικιλομορφίες ή σε πολυπρισματικά φαινόμενα. Τέλος, στον συναισθηματικό τομέα θα αναζητάει το βίωμα των περιπετειών, ιδίως των απαγορευμένων. Για να βρει την ευτυχία χρειάζεται αφενός να βρει τι το κάνει να αισθάνεται όμορφα κι αφετέρου, να μην λέει ψέμματα στο άλλο μέλος της σχέσης προκειμένου να είναι και οι δυο ελεύθεροι. Διαβάστε για το πρώτο μέρος του άρθρου στον ακόλουθο σύνδεσμο: Μεσουράνημα στα Ζώδια – Μέρος Α και για το δεύτερος μέρος πατήστε εδώ. 

 

Μεσουράνημα(10ος Οίκος) στον Αιγόκερω

Αιγόκερως ΚρόνοςΟ κάτοχος με το Μεσουράνημα στον Αιγόκερω είναι ένας άνθρωπος ο οποίος, είναι ένας εξαιρετικά ήρεμος χαρακτήρας από γεννησιμιού του. Γενικότερα, του αρέσει να τον περιποιούνται, να του φέρονται τρυφερά κι εν ολίγοις να τα έχει όλα έτοιμα. Η ζωή όμως, θα είναι απαιτητική, ιδίως δε η επαγγελματική. Θα χρειαστεί να μάθει να στηρίζεται στα πόδια του και να αναλαμβάνει τις δικές του πρωτοβουλίες, διαφορετικά η ίδια η ζωή θα το προετοιμάσει, κάτι που δεν θα είναι ούτε εύκολο, ούτε δίχως πόνο. Κανένας από τους “μέντορες” του δεν θα είναι στην δυνατή θέση να αναλάβει τις ευθύνες του με το να του δείξει ποια κατεύθυνση να πάρει, επομένως, κρίνεται αναγκαίο να αναζητήσει ανθρώπους που θα του περιγράφουν πως είναι κατασκευασμένη μία “πόρτα”, όχι να του εξηγήσουν που βρίσκεται ή να του πουν ποια να περάσει. Αυτό θα αποτελέσει και το θεμελιώδες, κομβικό σημείο στην πορεία του. Όσον αφορά τον κοινωνικό και τον προσωπικό του κύκλο, οι άνθρωποι που θα μπορέσουν να ενισχύσουν την ευστάθεια του ατόμου θα είναι άτομα με φιλελεύθερο τρόπο σκέψης, τα οποία θα του επιτρέπουν να κινείται αυτόνομα, δίχως έλεγχο ή αντιπερισπασμούς. Αυτό θα είναι και το χρυσό κλειδί της ισορροπίας. Διαβάστε για το πρώτο μέρος του άρθρου στον ακόλουθο σύνδεσμο: Μεσουράνημα στα Ζώδια – Μέρος Α και για το δεύτερος μέρος πατήστε εδώ.

 

Μεσουράνημα(10ος Οίκος) στον Υδροχόο

Υδροχόος Ουρανός ΚρόνοςΟ άνθρωπος που κατέχει το Μεσουράνημα του στον Υδροχόο είναι ένας χαρακτήρας ο οποίος, από τα παιδικά του κιόλας χρόνια χρειάστηκε να έρθει αντιμέτωπος με ευθύνες μεγαλύτερες από αυτές που του αναλογούσαν, με αποτέλεσμα να έμαθε να αντιδράει σπασμωδικά, αναρχικά ή επαναστατικά. Μεγαλώνοντας, η προαναφερθείσα συμπεριφορά το απομόνωσε από ανθρώπους που πραγματικά θέλανε να είναι φίλοι του, και παρέμεινε εν τέλει σε καλή σχέση με τον εγωισμό του. Κρίνεται αναγκαίο λοιπόν, να αναγνωρίσει ότι προτεραιότητα του θα είναι να επιδιώκει και να ανακαλύπτει την μεγαλύτερη εικόνα σε ένα οικουμενικό όραμα που θα αναπτύξει στο κεφάλι του, να βγει από το καβούκι του και να εκφράσει τα ξεχωριστά και όμορφα χαρακτηριστικά που το διακατέχουν στην υπηρεσία της ανθρωπότητας. Τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε διαπροσωπικό επίπεδο, οφείλει να προσφέρει στους ανθρώπους που απαρτίζουν τον εκάστοτε κύκλο του την πλήρη ελευθερία της έκφρασης, της πρωτοβουλίας και της άνεσης των κινήσεων για να ισορροπήσει τις διπλωματικές επαφές, καθώς και την εδραίωση της “ειρήνης” και του δημοκρατικού πνεύματος στις μεταξύ του συναναστροφές. Διαβάστε για το πρώτο μέρος του άρθρου στον ακόλουθο σύνδεσμο: Μεσουράνημα στα Ζώδια – Μέρος Α  και για το δεύτερος μέρος πατήστε εδώ.

 

Μεσουράνημα(10ος Οίκος) στους Ιχθύες

Ιχθύες Ποσειδώνας ΔίαςΟ κάτοχος του Μεσουρανήματος στους Ιχθύες είναι ένας άνθρωπος ο οποίος, από την νεανική του ηλικία ακόμη αφενός, είχε την έντονη τάση να ζει σε έναν ιδανικό κόσμο που ανέπτυσσε στο κεφάλι του προκειμένου να αποστασιοποιείται από τις χαοτικές συνθήκες του εξωτερικού περιβάλλοντος είτε επρόκειτο για ανθρώπινες συμπεριφορές, είτε για κοινωνικά φαινόμενα, αφετέρου δε, έτεινε όταν παρέμενε μόνο και στην ησυχία του να επιδιώκει και να επιτάσσει την τάξη και την οργάνωση. Μέχρι και την ενήλικη ζωή του είναι μία μέθοδος την οποία, την ακολουθεί πιστά σε κάθε διεργασία που αναλαμβάνει, τόσο σε διαπροσωπικό επίπεδο, όσο και σε επαγγελματικό. Κάτι όμως, θα του δημιουργεί έντονη αμφιβολία και έλλειψη έμπνευσης στα ερωτήματα που θα το κυριεύουν. Μπορεί στην αρχή να του φανεί παράλογο ή και αστείο, η μελέτη όμως, της πνευματικότητας, της μεταφυσικής, της αστρονομίας, του μυστικισμού, του αποκρυφισμού και γενικότερα του αγνώστου, θα του προσφέρουν την δυνατότητα να εξελιχθεί υψηλότερα από το να αναζητάει τις απαντήσεις σε υλικό ή σε γήινο επίπεδο. Όσον αφορά τις ερωτικές το σχέσεις, άπαξ και εντοπίσει την θέση του μέσα στο σύμπαν, θα καταφέρει να δώσει και την ανάλογη ελευθερία στο άλλο μέλος της σχέσης, δίχως την άσκηση κριτικής ή ελέγχου. Διαβάστε για το πρώτο μέρος του άρθρου στον ακόλουθο σύνδεσμο: Μεσουράνημα στα Ζώδια – Μέρος Α και για το δεύτερος μέρος πατήστε εδώ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *