Χείρωνας Κένταυρος Θεραπευτής

Η διαδικασία της συνεχόμενα ανοιχτής πληγής, η θεραπεία και η επιθυμία για ζωή. Στην αστρονομία ο Χείρωνας διαθέτει διττή φύση, καθώς λειτουργεί τόσο ως αστεροειδής, όσο και ως κομήτης. Η τροχιά του τοποθετείται μεταξύ αυτής του Κρόνου και του Ουρανού. Συμβολικά απεικονίζει τον πληγωμένο θεραπευτή, όντας αθάνατος αλλά κατέχοντας διαρκώς μία ανοιχτή πληγή. Στην σύγχρονη πραγματικότητα, το αρχέτυπο του Χείρωνα αναδεικνύει την γέφυρα που κρατάει σε ισορροπία τον εσωτερικό, πνευματικό άνθρωπο με τις εξωτερικές, πραγματιστικές συνθήκες ή πιο απλά τον φυσικό κόσμο με τον πολιτισμό. Αστρολογικά, η παρουσία του Χείρωνα τόσο σε ζώδιο, όσο και σε οίκο κι ανάλογα με τις όψεις πραγματοποιεί με τα υπόλοιπα στοιχεία του αστρολογικού χάρτη, μας φανερώνει τον πυλώνα ή την πόρτα που θα χρειαστεί να διασχίσουμε προκειμένου να φτάσουμε γρηγορότερα στον Ήλιο μας, δηλαδή, στο ζώδιο το οποίο μας εκπροσωπεί κατά την γέννηση μας. Μπορείτε να εντρυφήσετε στον Χείρωνα με το να διαβάσετε το σχετικό μας άρθρο κάνοντας κλικ εδώ!

 

♦Σας έχουμε ευχάριστα νέα! Η πρώτη έκδοση της αστρολογικής μας υπηρεσίας για προσωπικές, δωρεάν, ημερήσιες προβλέψεις είναι έτοιμη. Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ σε αυτό το link: astrolucis.gr.

♦Παράλληλα, σας έχουμε ετοιμάσει τις αστρολογικές σας προβλέψεις για το 2018. Ανακαλύψτε τις πατώντας εδώ!

 

Χείρωνας στον Κριό

Ο κάτοχος του Χείρωνα στον Κριό έρχεται αντιμέτωπος κατά την διάρκεια της ζωής του και ιδίως προς τα πρώτα στάδια της, με πολυποίκιλες προσωπικές πληγές, τόσο σε ψυχολογικό επίπεδο, όσο και σε σωματικό. Δεν πρόκειται όμως με οποιοδήποτε τρόπο να αποδείξει ότι αποτελεί θύμα των περιστάσεων. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει τέτοιους φίλους τριγύρω του που αισθάνονται και κατανοούν τον χαρακτήρα του, περισσότερο από ότι καταλαβαίνει ο ίδιος τον εαυτό του. Αυτό πραγματοποιείται διότι ξεφεύγει από τον πόνο του με το να το καταπιέσει και να το προσπεράσει με γρήγορους ρυθμούς. Παράλληλα, πρόκειται για μία εξαιρετικά ανθεκτική κι ελαστική προσωπικότητα με ευπαθές σώμα, αλλά αστείρευτη ενεργητικότητα. Εν τέλει, ο Χείρωνας συμβολίζει τον πόνο και την θεραπεία. Ο Χείρωνας στον Κριό προσπερνάει τις δυσκολίες γοργά, θεραπεύεται άμεσα και δεν ταλαιπωρείται από δεύτερες σκέψεις.

 

Χείρωνας στον Ταύρο

Ο κάτοχος του Χείρωνα στον Ταύρο στην πάροδο της ζωής του θα χρειαστεί να έρθει αντιμέτωπος με φαινόμενα και σχέσεις που θα επιφέρουν σαν αποτέλεσμα την έλλειψη πίστης κι εμπιστοσύνης στον εαυτό του και στις δυνάμεις του. Συνάμα, η αυτοεκτίμηση και οι προσωπικές του αξίες θα βρίσκονται σε μία διαδικασία αμφίβολου σκαμπανεβάσματος. Το πρόβλημα στην διαχείριση όλου του προβλήματος έγκειται στο ότι θα αναζητάει την πληρότητα και την ικανοποίηση μέσα από την απόκτηση υλικών πραγμάτων. Δεν θα επιφέρει την ισορροπία με το να πιέζει το εαυτό του ή με το να καταφεύγει στην υλιστική λαιμαργία και την κατανάλωση. Προκειμένου να αισθανθεί ποιότητα και αρμονία θα μπορούσε να χαλαρώσει και να εμπιστευτεί την ροή των γεγονότων όπως λαμβάνουν χώρα. Κατά συνέπεια, την ίδια διαδικασία που ακολουθεί για να εμψυχώνει τους άλλους ή να τους κάνει κοπλιμέντα, μπορεί να την ασκήσει και στον εαυτό του κι εκεί είναι που θα σημειώσει πρόοδο.

 

Χείρωνας στους Διδύμους

Ο κάτοχος του Χείρωνα στους Διδύμους κατά την διάρκεια της ζωής του θα βιώσει καταστάσεις όπου δεν θα βρίσκεται στην δυνητική θέση να γίνεται κατανοητό ως προς τις σκέψεις και τα συναισθήματα του, κι από την άλλη, θα παρερμηνεύονται τακτικά τα λεγόμενα του από τον περίγυρο του. Κατά αυτόν τον τρόπο, ιδίως στα πρώτα επίπεδα της εκπαίδευσης του θα αντιμετωπίζει σαφείς δυσκολίες. Μεγάλωσε σε ένα αυστηρό ή καταπιεστικό περιβάλλον το οποίο είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα του μεταλαμπάδευσε ότι η επιτυχία και η ευτυχία επέρχεται μονάχα μετά την απόκτηση ενός πτυχίου ή μίας καταξίωσης. Αρκετές φορές θα έρθει σε θέση όπου θα αναζητάει τρόπους για να εκφραστεί με τακτ και διπλωματία προς το πλησίον του, απλά θα χρειαστεί να ταλαιπωρηθεί λίγο παραπάνω από τα συνηθισμένα δεδομένα. Χρειάζεται παρόλα αυτά να ενθυμείται τακτικά ότι, ο λόγος του αποτελεί – ακόμη κι αν δεν το συνειδητοποιεί – βάλσαμο και ανακούφιση για ορισμένους ανθρώπους που θα τον ακούσουν.

 

Χείρωνας στον Καρκίνο

Η τοποθέτηση του Χείρωνα στον Καρκίνο ενισχύει την μνήμη του κατόχου της θέσης, δίχως αυτό να συνεπάγεται απαραίτητα θετικά ή αρμονικά στοιχεία. Το παρελθόν και οι βιωματικές εμπειρίες θα χαράζουν για πάντα την πορεία του ατόμου, καθώς και την εξέλιξη του στην κοινωνική του σταδιοδρομία. Τα περισσότερα βάσανα του και οι μεγαλύτερες ανασφάλειες του έλαβαν χώρα κατά την παιδική του ηλικία. Πολύ πιθανόν να βίωσε συναισθηματική απόρριψη και απογοήτευση από τους γονείς του.  Αυτά εξακολουθούν να στιγματίζουν τις επιλογές, τις σκέψεις και τα συναισθήματα του, και κατά συνέπεια του δημιουργεί αυτοσυγκράτηση από να τα μοιραστεί με κάποιον και να πάρει μία εναλλακτική προσέγγιση στο πρόβλημα του. Για να θεραπεύσει τις ανοιχτές πληγές που θα έχει κατά την πάροδο της ζωής του χρειάζεται να βάλει ως προτεραιότητα την αγάπη και την καρτερία έναντι της ανησυχίας και της ανασφάλειας. Τότε και μόνο τότε θα σημειώσει πρόοδο στην ζωή του, στις διαπροσωπικές και τις επαγγελματικές του σχέσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *