Χείρωνας Κένταυρος Θεραπευτής

Η διαδικασία της συνεχόμενα ανοιχτής πληγής, η θεραπεία και η επιθυμία για ζωή. Στην αστρονομία ο Χείρωνας διαθέτει διττή φύση, καθώς λειτουργεί τόσο ως αστεροειδής, όσο και ως κομήτης. Η τροχιά του τοποθετείται μεταξύ αυτής του Κρόνου και του Ουρανού. Συμβολικά απεικονίζει τον πληγωμένο θεραπευτή, όντας αθάνατος αλλά κατέχοντας διαρκώς μία ανοιχτή πληγή. Στην σύγχρονη πραγματικότητα, το αρχέτυπο του Χείρωνα αναδεικνύει την γέφυρα που κρατάει σε ισορροπία τον εσωτερικό, πνευματικό άνθρωπο με τις εξωτερικές, πραγματιστικές συνθήκες ή πιο απλά τον φυσικό κόσμο με τον πολιτισμό. Αστρολογικά, η παρουσία του Χείρωνα τόσο σε ζώδιο, όσο και σε οίκο κι ανάλογα με τις όψεις πραγματοποιεί με τα υπόλοιπα στοιχεία του αστρολογικού χάρτη, μας φανερώνει τον πυλώνα ή την πόρτα που θα χρειαστεί να διασχίσουμε προκειμένου να φτάσουμε γρηγορότερα στον Ήλιο μας, δηλαδή, στο ζώδιο το οποίο μας εκπροσωπεί κατά την γέννηση μας. Μπορείτε να εντρυφήσετε στον Χείρωνα με το να διαβάσετε το σχετικό μας άρθρο κάνοντας κλικ εδώ!

 

♦Σας έχουμε ευχάριστα νέα! Η πρώτη έκδοση της αστρολογικής μας υπηρεσίας για προσωπικές, δωρεάν, ημερήσιες προβλέψεις είναι έτοιμη. Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ σε αυτό το link: astrolucis.gr.

♦Παράλληλα, σας έχουμε ετοιμάσει τις αστρολογικές σας προβλέψεις για το 2018. Ανακαλύψτε τις πατώντας εδώ!

 

Χείρωνας στον Λέοντα

Ο κάτοχος του Χείρωνα στον Λέοντα είναι ένας άνθρωπος ο οποίος, αφενός, διαθέτει πολλά ταλέντα αλλά αφετέρου, είτε δεν βρίσκει την διάθεση να τα αναπτύξει, είτε οι συγκυρίες της ζωής του δεν του επέτρεψαν ή και εξακολουθούν να τον αποτρέπουν από το να τα καλλιεργήσει όπως θα το επιθυμούσε. Περιορίστηκε αρκετά τόσο από τον κοινωνικό του περίγυρο, όσο και από τον οικογενειακό. Σαν απότοκο αυτού, του δημιουργείται ο διακαής πόθος να εκπληρώνει υλιστικές επιθυμίες οι οποίες εν τέλει, να μην του παρέχουν την πνευματική ισορροπία που αποζητεί,  δημιουργώντας ένα συνεχόμενο, εσωτερικό κενό. Σαν επέκταση αυτού, η αίσθηση του ανικανοποίητου το οδηγεί σε μία συναισθηματική κατάσταση που το καθιστά να μην είναι στην δυνητική θέση να ισορροπεί τις διαπροσωπικές του σχέσεις με αποτέλεσμα να αδυνατεί να βιώνει την αγάπη στην ανιδιοτελή και μεγαλειώδη της μορφή. Κατά συνέπεια, χρειάζεται να αναπτύξει την εσωτερική του πρωτοβουλία, να ισχυροποιήσει τον δυναμισμό του και να κυνηγήσει με συνέπεια και αφοσίωση αυτό που θα θεσπίσει σαν στόχο. Αφήνοντας τον φόβο και τις ενοχές πίσω του, θα αναπτύξει μία αίσθηση ελευθερίας και θα βρει ένα κομμάτι του εαυτού του που θεωρούσε απίθανο να το κατορθώσει.

 

Χείρωνας στην Παρθένο

Ο κάτοχος του Χείρωνα στην Παρθένο βίωσε μεγάλη κριτική και αποδοκιμασία κατά την πάροδο της ζωής του και ιδίως κατά τα νεανικά του χρόνια. Σαν απότοκο αυτού του δημιουργήθηκαν μεγάλα συναισθηματικά κενά. Ως διεργασία πρόκειται για ένα φαινόμενο το οποίο, θα συνεχίσει να υφίσταται και στην ενήλικη ζωή του ή για όσο θα το επιτρέπει. Θα του διευρύνει το εσωτερικό του άγχος, θα χάνει τα όρια του και δεν θα αναγνωρίζει τον καταλληλότερο τρόπο να διαχειριστεί τις καταστάσεις που θα του έρθουν. Θα καταπιέζεται, θα επιβαρύνεται και θα αποτυγχάνει – συνήθως – και για κανέναν προφανή λόγο. Η απάντηση βρίσκεται μεταξύ του ότι το διακατέχει μία εμμονή, καθώς και μία ροπή προς την τελειομανία. Όλη αυτή όμως, η διασκορπισμένη κινητικότητα το κατευθύνει σε άσκοπα φαινόμενα και στην σύναψη φθαρμένων διαπροσωπικών σχέσεων. Πολλές φορές μάλιστα, θα τείνει να περιορίζει και να πιέζει τον εαυτό του να ακολουθήσει μία σειρά πραγμάτων προκειμένου όλα να δρομολογηθούν ομαλά, το κλειδί όμως, που θα το καταστρέφει όλο αυτό θα είναι ότι δεν το πραγματώνει με πλήρη συνειδητότητα ή από προσωπική του επιλογή. Εν τέλει, για να βοηθήσει πρωτίστως τον εαυτό του και ύστερα τον περίγυρο του, οφείλει να σταματήσει να πραγματοποιεί περιττές σκέψεις ή να δημιουργεί φανταστικά σενάρια, να βιώνει το άμεσο παρόν σε όλο του το μεγαλείο, αλλά και να αποκτήσει περισσότερο ενθουσιασμό και αυθορμητισμό στο ταξίδι που ονομάζεται ζωή.

 

Χείρωνας στον Ζυγό

Ο κάτοχος του Χείρωνα στον Ζυγό κατά την διάρκεια της ζωής του θα βιώσει δύσκολες καταστάσεις, ενώ θα πληγωθεί σε ιδιαίτερα εσωτερικό επίπεδο από τις διαπροσωπικές του σχέσεις και τις επαγγελματικές του συνεργασίες. Έχει έντονη εξάρτηση από μία βασική έννοια του σύμπαντος που δεν είναι άλλη από το “δούναι και λαβείν”, κι αυτό που το αναστατώνει είναι να δώσει και να λάβει αγάπη στην πιο ανιδιοτελή της μορφή. Εξελίσσεται και πορεύεται μονάχα όταν βρίσκεται σε πλήρη συνάρτηση με μία ομάδα ή σε ένα σύνολο ανθρώπων. Δεν αποκλείεται να ωραιοποιεί τις καταστάσεις ή να εξιδανικεύει τις ανθρώπινες σχέσεις φορώντας τους ροζ γυαλιά και κρατώντας παρωπίδες. Ο κρότος της δυσαρμονίας που μπορεί να δημιουργηθεί ή να υφίσταται σε μία σχέση συνδιαλλαγής, την αποφεύγει και λειτουργεί σαν να μην υπάρχει στην δεδομένη κατάσταση που αντιμετωπίζει. Κατ’ επέκταση, δεν καθυστερεί να επέλθει η τριβή, η φθορά και η αλλοίωση των σχέσεων που έχει στην καθημερινότητα του, είτε πρόκειται για τον επαγγελματικό του χώρο, είτε για τον φιλικό, είτε για τον ερωτικό. Πληγώνεται εύκολα και παίρνει όλες τις απόψεις που θα ακούσει προσωπικά. Ο έντονος εγωισμός του, το απομονώνει και το απομακρύνει από άτομα που ενδιαφέρονται πραγματικά για το ίδιο και θέλουν να το βοηθήσουν ανιδιοτελώς και συνειδητά. Χρειάζεται να αποδεχτεί ότι κάποια πράγματα διαθέτουν και ημερομηνία λήξης και ότι η θέσπιση των ορίων είναι ένας σημαντικός κανόνας του σύμπαντος για επέρχεται η ισορροπία και η αρμονία από το χάος. Ακόμη πιο βασικό, ότι κανένας άνθρωπος δεν αποτελεί την αδελφή ψυχή μας αλλά κάθε ένας είναι ένα μοναδικό ον που έρχεται στην ζωή μας για να μας προσφέρει ένα σημαντικό μάθημα.

 

Χείρωνας στον Σκορπιό

Η τοποθέτηση του Χείρωνα στον Σκορπιό προμηνύει μία κατάσταση ζωής η οποία, επιφυλάσσει εσωτερικά, βαθιά τραύματα και εκ της ρίζας μεταμορφωτικά φαινόμενα που θα σπιλώσουν την υπόληψη και την ψυχοσύνθεση του κατόχου της θέσης με εμβαθυντικές προεκτάσεις τόσο στις επαγγελματικές, όσο και στις διαπροσωπικές σχέσεις. Οι στεναχώριες, οι χωρισμοί και οι απώλειες είναι δομικό και βασικό θεμέλιο της ύπαρξης των όντων, κάτι που σαν αναντίρρητος κανόνας της ύπαρξης του σύμπαντος χρειάζεται να το αποδεχτεί και να εξακολουθεί να αναγεννάται μετά την τελείωση των καταστάσεων αυτών, κάθε φορά ολοένα και πιο δυναμικό και καθάριο. Το νόημα, το ερώτημα, η απάντηση και η αρμονία όλων αυτών αποτελούν και το κλειδί της κατανόησης της θεραπείας του. Χρειάζεται να αφήνει παράμερα τον έλεγχο, καθώς πολλά πράγματα βρίσκονται μακριά από το πεδίο του και να εντοπίσει την προσωπική του δυναμικότητα και ταυτότητα στο ευρύ πεδίο της ζωής του. Εντρυφώντας στην ποιότητα, στον εσωτερισμό και στην δύναμη που κρύβει μέσα του θα αρχίσει να ελαττώνει την αίσθηση του φόβου που το διακατέχει και θα είναι πλέον ελεύθερος ως άνθρωπος από τα δεσμά των σκέψεων και των προκαταλήψεων του.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *