Χείρωνας Κένταυρος Θεραπευτής

Η διαδικασία της συνεχόμενα ανοιχτής πληγής, η θεραπεία και η επιθυμία για ζωή. Στην αστρονομία ο Χείρωνας διαθέτει διττή φύση, καθώς λειτουργεί τόσο ως αστεροειδής, όσο και ως κομήτης. Η τροχιά του τοποθετείται μεταξύ αυτής του Κρόνου και του Ουρανού. Συμβολικά απεικονίζει τον πληγωμένο θεραπευτή, όντας αθάνατος αλλά κατέχοντας διαρκώς μία ανοιχτή πληγή. Στην σύγχρονη πραγματικότητα, το αρχέτυπο του Χείρωνα αναδεικνύει την γέφυρα που κρατάει σε ισορροπία τον εσωτερικό, πνευματικό άνθρωπο με τις εξωτερικές, πραγματιστικές συνθήκες ή πιο απλά τον φυσικό κόσμο με τον πολιτισμό. Αστρολογικά, η παρουσία του Χείρωνα τόσο σε ζώδιο, όσο και σε οίκο κι ανάλογα με τις όψεις πραγματοποιεί με τα υπόλοιπα στοιχεία του αστρολογικού χάρτη, μας φανερώνει τον πυλώνα ή την πόρτα που θα χρειαστεί να διασχίσουμε προκειμένου να φτάσουμε γρηγορότερα στον Ήλιο μας, δηλαδή, στο ζώδιο το οποίο μας εκπροσωπεί κατά την γέννηση μας. Μπορείτε να εντρυφήσετε στον Χείρωνα με το να διαβάσετε το σχετικό μας άρθρο κάνοντας κλικ εδώ!

 

♦Σας έχουμε ευχάριστα νέα! Η πρώτη έκδοση της αστρολογικής μας υπηρεσίας για προσωπικές, δωρεάν, ημερήσιες προβλέψεις είναι έτοιμη. Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ σε αυτό το link: astrolucis.gr.

♦Παράλληλα, σας έχουμε ετοιμάσει τις αστρολογικές σας προβλέψεις για το 2018. Ανακαλύψτε τις πατώντας εδώ!

 

Χείρωνας στον Τοξότη

Ο κάτοχος της θέσης με τον Χείρωνα στο ζώδιο του Τοξότη είναι ένας άνθρωπος ο οποίος, βίωσε ή και θα εξακολουθεί να βιώνει απότομες μεταπτώσεις στην ψυχολογική του διάθεση, καθώς και αρκετές βίαιες ή παρορμητικές αντιδράσεις στις προσωπικές ή στις επαγγελματικές του υποθέσεις. Κατά συνέπεια, τα συμβάντα της ζωής του θα επιφέρουν μία επιπόλαιη και αμφιλεγόμενη προσέγγιση εκ μέρους του, στοιχείο που πολλές φορές θα το εκτοπίζει από την πορεία που σημειώνει. Σε πνευματικό και νοητικό επίπεδο διαθέτει πολυποίκιλες γνώσεις, ενώ η εσωτερική του ροπή να μεταδώσει αυτά που γνωρίζει σε μεγάλο ποσοστό κόσμου πρόκειται για μία δημιουργική οδό που θα συμβάλλει βοηθητικά στην εξέλιξή του. Τόσο η μεταδοτικότητα του, όσο και η θετική του διάθεση είναι στοιχεία που το κάνουν αγαπητό. Από την άλλη οι ανοργάνωτες, άλογες και επιπόλαιες σκέψεις ή επιλογές που τείνει να πραγματοποιεί, το αποπροσανατολίζουν από τον στόχο τον οποίο βάζει ή ακόμη χειρότερα, δυναμιτίζει οτιδήποτε έχει χτίσει με μόχθο και προσπάθεια. Θα αποβεί χρήσιμο να ελαττώσει ταχύτητα, να αποφύγει οποιαδήποτε παρορμητική ή ενθουσιώδη κίνηση και να απολαύσει συνειδητά και με πληρότητα τα μαθήματα και τις γνώσεις που έχουν να του προσφέρουν οι διεργασίες της ζωής.

 

Χείρωνας στον Αιγόκερω

Ο κάτοχος του Χείρωνα στον Αιγόκερω έχει βιώσει κατά τα νεανικά χρόνια της ζωής του αρκετή επίκριση και καταπίεση ως προς τις δυνατότητες και τον χαρακτήρα του, στοιχείο που του έχει αφήσει μία ανοιχτή πληγή στην ψυχοσύνθεση του. Κατά συνέπεια οι σχέσεις του τόσο οι επαγγελματικές, όσο και οι διαπροσωπικές μπαίνουν στο μικροσκόπιο και χαρακτηρίζονται από δυσκολία, εμπόδια και υποβόσκουσες τριβές. Η έλλειψη τρυφερότητας από τα αγαπημένα του άτομα και η απουσία της επιδοκιμασίας στην παιδική του ηλικία το οδηγούν σε ένα διαρκές κυνήγι υλιστικής λαιμαργίας, όπου το άτομο αισθάνεται ότι, κατά προτεραιότητα χρειάζεται να ισορροπεί το κενό μέσα του με την απόκτηση των καλύτερων πραγμάτων, είτε πρόκειται για ακίνητη περιουσία, ένα υπερπολυτελές αυτοκίνητο ή μία ακριβή ένδυση. Αυτός ο φαύλος κύκλος το κατευθύνει σε μια ατέρμονη πορεία από την οποία όχι απλώς χρειάζεται, αλλά αποτελεί επιτακτική ανάγκη να την αφήσει πίσω του σαν μαύρη πέτρα και να αρχίσει να χτίζει την πορεία του προς την δόμηση του πραγματικού του εαυτού. Οφείλει να καταλάβει ότι ο μεγαλύτερος εχθρός του είναι ο ίδιος του ο εαυτός και όχι το σύνολο των ανθρώπων που το περιτριγυρίζουν. Τίποτα δεν θα είναι ποτέ ιδανικό ή τέλειο, πρέπει να κατεβάσει τον ψηλό πήχη που έχει δημιουργήσει και να εμπιστευθεί τους ρυθμούς της ζωής.

 

Χείρωνας στον Υδροχόο

Ο κάτοχος με τον Χείρωνα στο ζώδιο του Υδροχόου από την παιδική του ηλικία ήταν ένας άνθρωπος με ιδιόρρυθμα χαρακτηριστικά και ξεχώριζε από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του. Παράλληλα, επρόκειτο για ένα φαινόμενο το οποίο έχει προεκτάσεις και στον κοινωνικό του περίγυρο με αποτέλεσμα πολλοί να αποτελούν τους γνωστούς του κι ελάχιστοι να είναι οι πραγματικοί του φίλοι. Η ιδιόρρυθμη και σχετικά περίεργη συμπεριφορά του ανήκει σε ένα σύνολο επαναστατικής ιδιοσυγκρασίας κατά την οποία αποσκοπεί να χρησιμοποιήσει για να πρωτοστατεί και να τραβάει τα φώτα της προσοχής ασχέτως από τα μέσα που θα αξιοποιήσει για να το επιτεύξει. Κατά συνέπεια είναι ένας εξαιρετικά ασυγκράτητος και ασυντόνιστος άνθρωπος σε συνάρτηση με τους ρυθμούς του περίγυρου του και η έλλειψη κοινωνικής προσαρμοστικότητας τείνει να το απομονώνει ολοένα και περισσότερο κατά την ενήλικη ζωή του. Χρειάζεται να αντισταθμίσει την αντιδραστικότητα του και την ροπή του στην επαναστατικότητα δίχως αιτία προκειμένου να επιφέρει την αρμονία και την ισορροπία στην δρομολόγηση των επαγγελματικών του στόχων, καθώς και στην εδραίωση και την ισχυροποίηση τόσο των διαπροσωπικών, όσο και των εργασιακών του σχέσεων. Αυτό που χρειάζεται να κάνει για να επιτευχθούν τα προαναφερθέντα είναι με το να αποδεχτεί το ότι εν δυνάμει ο κάθε ένας από εμάς είναι ξεχωριστός με τα δικά του ταλέντα, κι ότι εν τέλει οφείλει ο καθένας να πράττει το καλύτερο δυνατό που μπορεί τόσο για τον εαυτό του, όσο  και για το κοινωνικό σύνολο του οποίου αποτελεί ενεργό μέλος.

 

Χείρωνας στους Ιχθύες

Η τοποθέτηση του Χείρωνα στο ζώδιο των Ιχθύων έχει φέρει στην ζωή του ατόμου από τα παιδικά κιόλας χρόνια της ζωής του δύσκολες καταστάσεις, οι οποίες το κατέστησαν να ωριμάσει και να αναλάβει ευθύνες πριν από την ώρα του. Δεν πρόλαβε να βιώσει το απόλυτο παρόν στην ζωή του και σαν συνέπεια αυτού γεμίζει με απωθημένα. Έμαθε τις έννοιες της λογικής και της πρακτικότητας από μικρό, επομένως, έχει χάσει κατά κάποιο τρόπο την σπιρτάδα, την δημιουργικότητα και το χαμόγελο του. Είναι περισσότερο εσωστρεφές και ήσυχο. Βιώνει την καθημερινότητα του μέσα από τα διδάγματα που του προσέφεραν τόσο οι διαπροσωπικές του σχέσεις, όσο και οι επαγγελματικές προκειμένου να μην σκύψει το κεφάλι, αλλά να συνεχίζει να προχωράει. Δεν πρόκειται όμως, για μία αναίσθητη προσωπικότητα. Μπορεί να μην εκφράζει προς τα έξω τα εσώψυχα του ή το οτιδήποτε το απασχολεί την δεδομένη στιγμή, προσφέρει παρόλα αυτά οτιδήποτε κατέχει και δεν αρνείται οποιαδήποτε προσφορά βοήθειας όπου μπορεί να του ζητηθεί. Τα πιο προσωπικά του ερωτήματα τα καλύπτει μέσα από εναλλακτικές φιλοσοφίες όπως είναι η μεταφυσική, ο εσωτερισμός, ο αποκρυφισμός, καθώς και οτιδήποτε που ανήκει στον πνευματικό κλάδο. Έχει όμως έναν άσο στο μανίκι του, που μπορεί να το αξιοποιήσει για να φτάσει αμεσότερα στον στόχο του και δεν είναι τίποτε περισσότερο από το ισχυρό ένστικτο του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *