Κορυφή Άνθρωπος

Οτιδήποτε μας περιβάλλει, καθώς και ότι περιέχεται εντός μας είναι ενέργεια. Τα πάντα είναι ενέργεια. Το φαινόμενο αυτό δεν χάνεται, έχει μόνιμη ροή, επομένως, καθετί που πράττουμε είναι μία μορφή ενέργειας. Από τις πιο απλοϊκές και λιτές επιλογές που μπορεί να πραγματοποιήσουμε μέχρι και τις πιο περίπλοκες κινήσεις, όλα αυτά αποτελούν αυτοτελείς μορφές ενέργειας. Καθετί που περιέχεται εντός μας, καθώς και οτιδήποτε που μας περιβάλλει είναι ένα αδιαίρετο σύνολο, μία φυσική συνέχεια στην οποία, άπαξ και πραγματωθεί κάποια αλλαγή ή μεταβολή στην δομή και στην ροή της, να επιφέρει τριγμούς ή δυναμικές μεταμορφωτικές απόρροιες. Με λίγα λόγια πρόκειται για τον νόμο του Κάρμα, όπου Καρ σημαίνει δράση και Μα σημαίνει αποτέλεσμα. Σαν επέκταση αυτού του νόμου, οι δεσμοί της Σελήνης τόσο ο Βόρειος, όσο και ο Νότιος Δεσμός  απεικονίζουν την αρχή και το τέλος του χρόνου, το παρελθόν και το μέλλον ή για όσους πιστεύουν στην μετενσάρκωση ο Νότιος Δεσμός συμβολίζει την προηγούμενη ενσάρκωση (και το σύνολο αυτών), ενώ ο Βόρειος Δεσμός την τωρινή ενσάρκωση. Για περισσότερες κι αναλυτικές λεπτομέρειες σχετικά με την ερμηνεία των Δεσμών της Σελήνης μπορείτε να ανατρέξετε σε προηγούμενο άρθρο μας, κάνοντας κλικ εδώ

Σας έχουμε ευχάριστα νέα! Η πρώτη έκδοση της αστρολογικής μας υπηρεσίας για προσωπικές, δωρεάν, ημερήσιες προβλέψεις είναι έτοιμη. Μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ σε αυτό το link: astrolucis.gr.

 

 

Βόρειος Δεσμός στον Κριό/Νότιος Δεσμός στον Ζυγό

Βόρειος Δεσμός. Που χρειάζεται να φτάσει για να βιώσει ο κάτοχος της θέσης την ολοκλήρωση και την πνευματική ανάταση. 

Κριός ΆρηςΜε τον Βόρειο Δεσμό στο ζώδιο του Κριού το άτομο χρειάζεται να θεσπίσει ως βασική προτεραιότητα την προώθηση του εαυτού του, τον προσωπικό του δρόμο και τις ατομικές του δυνατότητες μέσα από την σταθερή και αφοσιωμένη λάξευση των ταλέντων του. Οι συνθήκες που θα ισχύουν στο εκάστοτε περιβάλλον που θα βρίσκεται, θα το τοποθετούν στην αναγκαία θέση να ωθήσει την πρωτοβουλία του κατευθύνοντας το με έντονη φορά προς τους στόχους του. Αυτονομείται με δύσκολο τρόπο και όχι με τόσο ιδανικά χαρακτηριστικά. Η ισορροπία θα επέλθει μόλις αποδεχτεί ότι λειτουργώντας με τον υγιή εγωισμό του, δεν αποτρέπει από έναν άλλο άνθρωπο να βιώσει τα όνειρα του, καθώς ο κάθε ένας λαμβάνει το μερτικό του από τον Ήλιο αργά ή γρήγορα. 

 

Νότιος Δεσμός. Τι οφείλει να αποδεχτεί ή να συγχωρήσει μέσα του, καθώς και ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που χρειάζεται να αφήσει πίσω του για να οδηγηθεί στην πνευματική εξέλιξη. 

Ζυγός ΑφροδίτηΜε τον Νότιο Δεσμό στο ζώδιο του Ζυγού το άτομο χρειάζεται να αφήσει το παρελθόν, καθώς και ότι φαινόμενα διαδραματίστηκαν σ’αυτή την περίοδο διότι, με το να κουβαλάει τις αναμνήσεις μαζί του δεν θα καταφέρει να εξελιχθεί σε εκείνο που έχει κάνει εικόνα τον εαυτό του. Επίσης, η συντροφικότητα αποτελεί ένα από τα σημαντικά πλαίσια κατά την διάρκεια της ζωής, αλλά δεν πρόκειται για κάποιον αυτοσκοπό, επομένως, οφείλει να το διαχωρίσει στο κεφάλι του. Η τομή ανάμεσα στην αυστηρότητα, την απόλυτη συμπεριφορά και την επιείκεια οδηγεί στην υπέρβαση της εσωτερικής, συναισθηματικής σύγχυσης και μόνο τότε το κατευθύνει στο κατάλληλο κι επιθυμητό γι’αυτό αποτέλεσμα. 

 

Βόρειος Δεσμός στον Ταύρο/Νότιος Δεσμός στον Σκορπιό

Βόρειος Δεσμός. Που χρειάζεται να φτάσει για να βιώσει ο κάτοχος της θέσης την ολοκλήρωση και την πνευματική ανάταση.

Ταύρος ΑφροδίτηΜε τον Βόρειο Δεσμό στο ζώδιο του Ταύρου ο κάτοχος της θέσης χρειάζεται να αναζητήσει κάτι περισσότερο από αυτά που γνωρίζει μέχρι τώρα σε ηθικό επίπεδο, να επιφέρει την σταθερότητα, το κάλλος και την αρμονία στην καθημερινότητα του, καθώς και να επιδιώξει την ισχυροποίηση νέων αρχών και αξιών που θα διέπουν την ζωή του. Η ομορφιά της ζωής βρίσκεται παντού, ενώ εξευγενίζοντας τα χαρακτηριστικά αναγνώρισης της σε πνευματικό και ψυχικό επίπεδο περισσότερο απ’ότι σε υλιστικό, μονάχα τότε θα βρει και την χρυσή τομή της γαλήνης και της πληρότητας. Τέλος, τόσο στις διαπροσωπικές του σχέσεις, όσο και στις επαγγελματικές χρειάζεται να αναπτύξει έννοιες όπως η εμπιστοσύνη, η ανιδιοτέλεια και η εκτίμηση μέσω της αγάπης και της αποδοχής του πλησίον του, όποια κι αν είναι τα στοιχεία που το χαρακτηρίζουν. 

 

Νότιος Δεσμός. Τι οφείλει να αποδεχτεί ή να συγχωρήσει μέσα του, καθώς και ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που χρειάζεται να αφήσει πίσω του για να οδηγηθεί στην πνευματική εξέλιξη. 

Σκορπιός Πλούτωνας ΆρηςΜε το Νότιο Δεσμό στο ζώδιο του Σκορπιού ο κάτοχος της θέσης διακατέχεται από έντονες, ανολοκλήρωτες επιθυμίες, από ενοχές, φόβους, ανασφάλειες, μυστικά κι απωθημένα. Πρόκειται για την αχίλλειο πτέρνα του, επομένως, αποδεχόμενος τις αδυναμίες και τα τρωτά του σημεία θα καταφέρει να αναπτύξει τα εν δυνάμει, αλλά κρυμμένα χαρακτηριστικά που θα το βοηθήσουν να διαπρέψει. Παράλληλα, χρειάζεται να ελέγξει τον τρόπο που χειρίζεται τους ανθρώπους διότι πολλές φορές μπορεί να οδηγηθεί στην χειραγώγηση αυτών. Τέλος, η κατάχρηση της δύναμης που του προσφέρεται σε αρκετές εκφάνσεις της ζωής του δύναται να το εκτοπίσει από την πορεία που έχει σημειώσει μέχρι και την δεδομένη στιγμή, οπότε κρίνεται σημαντικό να ισορροπήσει τις προτεραιότητες του σε συνάρτηση με τον περίγυρο του προκειμένου να αποφύγει την καταστροφή ή τους τριγμούς. 

 

 

Βόρειος Δεσμός στους Διδύμους/Νότιος Δεσμός στον Τοξότη

Βόρειος Δεσμός. Που χρειάζεται να φτάσει για να βιώσει ο κάτοχος της θέσης την ολοκλήρωση και την πνευματική ανάταση.

Δίδυμοι ΕρμήςΜε τον Βόρειο Δεσμό στους Διδύμους ο κάτοχος της θέσης έχει αναπτύξει αρκετές ιδέες, απόψεις και γνώμες που να σχετίζονται με την ατομική του πορεία τόσο σε επαγγελματικό ή κοινωνικό επίπεδο, όσο και σε διαπροσωπικό. Διακατέχεται πάραυτα από ένα μικρό κώλυμα. Δεν έχει τρόπο να μοιραστεί, να επικοινωνήσει και να κοινωνήσει στον πλησίον του αυτό που το απασχολεί σε εσωτερικό επίπεδο είτε πρόκειται για τα αισθήματα του, είτε για τις σκέψεις που πραγματοποιεί. Κατά την πάροδο της ζωής του όμως, θα είναι ένα χαρακτηριστικό το οποίο σε συνάρτηση με την διαρκή τριβή με τον άμεσο περίγυρό του θα επιτύχει να το λαξεύσει σε ένα επιθυμητό στάδιο. Θα το βοηθήσει βεβαίως, να επιδιώξει την συμμετοχή του σε σεμινάρια εκπαιδευτικής φύσεως ή την εκπαίδευση του σε επιμορφωτικά συνέδρια με την μορφή της εξειδίκευσης πάνω στον επαγγελματικό προσανατολισμό του. Να αναζητάει να βλέπει καμιά φορά το δέντρο από το δάσος, διαφορετικά θα συγχύζεται και θα χάνεται. 

 

Νότιος Δεσμός. Τι οφείλει να αποδεχτεί ή να συγχωρήσει μέσα του, καθώς και ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που χρειάζεται να αφήσει πίσω του για να οδηγηθεί στην πνευματική εξέλιξη. 

Τοξότης ΔίαςΜε τον Νότιο Δεσμό στο ζώδιο του Τοξότη ο κάτοχος της θέσης χρειάζεται να ελαττώσει τον φανατισμό που θα τείνει να το διακρίνει κατά την πάροδο της ζωής του, καθώς και σε κάθε έκφανση της. Ο φανατισμός και ο απολυταρχισμός θα χαρακτηρίζονται από διάφορες μορφές στην καθημερινότητα του και θα κατέχουν ποικιλόμορφες εφαρμογές, κι εκεί που οφείλει να επιδείξει διακριτικότητα είναι στις σχέσεις που συνάπτει στον επαγγελματικό και στον διαπροσωπικό τομέα. Επίσης, με το να αποδεχτεί την μοναδικότητα της ύπαρξης του καθενός θα επιτύχει το βασικότερο, πιο ουσιαστικό από τα βήματα της εξέλιξης του. 

 

 

Βόρειος Δεσμός στον Καρκίνο/Νότιος Δεσμός στον Αιγόκερω

Βόρειος Δεσμός. Που χρειάζεται να φτάσει για να βιώσει ο κάτοχος της θέσης την ολοκλήρωση και την πνευματική ανάταση.

Καρκίνος ΣελήνηΜε το Βόρειο Δεσμό στον Καρκίνο βάσιμη και βασική προτεραιότητα στην ζωή του κατόχου της θέσης θα αποτελέσει η οικογένεια από την οποία προέρχεται, η οικογένεια που θα δημιουργήσει, ο θεσμός των ριζών, της παράδοσης και της καταγωγής, καθώς και η εσωτερική αναζήτηση εννοιών που είναι αόρατες, πνευματικές, αθέατες ή απρόσιτες στην κοινή γνώμη. Η ισορροπία θα επέλθει με το να ελαττώσει με την διαρκή λάξευση τις ροπές του προς την ηγετική συμπεριφορά τόσο απέναντι στις επαγγελματικές διεργασίες που αναλαμβάνει, όσο και στις διαπροσωπικές του ευθύνες. Υποδείξεις και βοήθεια δεν θα έχει, καθώς πρόκειται να βιώσει ένα επίπονο και μακρύ ταξίδι, πάραυτα με το που βρει το χρυσό κλειδί εφαρμογής θα κατορθώσει ένα μεγάλο μέρος από τον σκοπό της ζωής του. 

 

Νότιος Δεσμός. Τι οφείλει να αποδεχτεί ή να συγχωρήσει μέσα του, καθώς και ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που χρειάζεται να αφήσει πίσω του για να οδηγηθεί στην πνευματική εξέλιξη. 

Αιγόκερως ΚρόνοςΜε τον Νότιο Δεσμό στο ζώδιο του Αιγόκερω προκειμένου να κατευθυνθεί στην αμεσότερη και αποτελεσματικότερη εξέλιξη του ο κάτοχος της θέσης, αφενός, χρειάζεται να μετριάσει τον απολυταρχισμό του κι αφετέρου, να προωθήσει την ενσυναίσθηση, την εμπάθεια και την ικανότητα του να περιποιείται τον περίγυρο του, ιδίως δε, τα αγαπημένα του άτομα. Το κύρος και η κοινωνική ισχύς δεν θα του δώσουν την ευτυχία που αποζητεί, κάτι που το κατανοεί αλλά δεν το αποδέχεται τις περισσότερες φορές κι αυτό αποτελεί τον κύριο λόγο που αισθάνεται ένα εσωτερικό κενό. Η πρακτική και ειλικρινής έκφραση της αγάπης και των συναισθημάτων του θα αποβεί λυτρωτική. 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *